U trendu

Zvezda: Nova utakmica ili kraj ABA lige

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se večeras saopštenjem posle kazne ABA lige zbog neodlaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici, sa jasnom porukom – ili novi meč ili kraj ABA lige.

„KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu. Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom i odluku od odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označiće kraj ABA lige“, navodi se, između ostalog, u saopštenju crveno-belih.

Discillinska sudija ABA lige registrovao je danas meč 20:0 za Budućnost, a Zvezdu kaznio sa 20.000 evra i bodom minusa.

„Ukoliko Predsedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uslovna, ne važi“, navode sa Malog Kalemegdana.

Zvezda naglašava i da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti, poput one u kojoj se navodi da „prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donela nikakvu odluku od odlaganju utakmice“?

„KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE DA SE ODIGRA u predviđenom terminu dana 30. decembra 2019.godine“, poručuju crveno-beli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.