U trendu

Aerospace hub otvoren za saradnju sa firmama iz Srbije

DUBAI – Predstavnici srpskih kompanija u oblasti avioindustrije, koji učestvuju na svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima posetili su Mohamed bin Rašid Aerospace centar u zoni Dubai South i sa menadžmentom razmotrili mogućnosti uspostavljanja saradnje, saopštila je Privredna komora Srbije.

Direktor Mohamed Al Falasi pozvao je naše kompanije da iskoriste mogućnosti i povlastice koje firmama iz Srbije nude Aerospace hab i započnu poslovanje u Dubaiju.

Vi ste nam mnogo važni, rekao je Al Falasi i naglasio da na prostoru haba koji zauzima 70 kvadratnih kilometara već posluju globalni giganti poput Lufthanze, Generalelectrica, Erbasa, Amazona.

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju poručio je našim kompanijama da su im vrata uvek otvorena. „Zahvalni smo gospodinu Al Falasiju i celom menadžmentu Aerospacehub-a na izvanrednoj prezentaciji i pruženim mogućnostima kompanijama iz Srbije. Biznis hab Srbije u Slobodnoj zoni Dubai South snažna je podrška našim privrednicima za početak poslovanja u Dubaiju“, rekao je Selaković.

U okviru tematske nedelje Svemir na izložbi Ekspo 2020 Dubai učestvuje 27 kompanija iz Srbije koje se bave avio i svemirskim tehnologijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.