U trendu

Bekament u Arandjelovcu otvorio dva nova proizvodna postrojenja i automatizovani magacin (VIDEO)

Kompanija Bekament je danas u Arandjelovcu otvorila nove pogone za proizvodnju i automatizovani magacin, čime će njeni proizvodni kapacitet biti utrostručeni, odnosno godišnje će proizvodi do 350.000 tona gradjevinskog materijala.

Ta investicija od osam miliona evra omogućiće da Bekament proizvodi 100 tona praškastih i 70 tona tečnih proizvoda na sat.

Generalni direktor kompanije Aleksandar Čolović je rekao da će povećana proizvodnja i automatizovana distribucija omogućiti Bekamentu da zadovolji sve potrebe domaćeg i izvoznih tržišta.

„Roba u našim magacinima neće biti starija od pet dana, čime ćemo uspostaviti nove standarde u kvalitetu isporuka, jer naš kupac ne sme da čeka“, rekao je Čolović.

Otvaranju novih pogona Bekamenta prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da je Vlada Srbije zadovoljna širenjem Bekamenta, stalnim zapošljavanjem novih ljudi i uvećanim budžetskim prilivima od poreza.

„Pre dve godine imao sam čast da budem deo delegacije koju je predvodio Aleksandar Vučić, kada smo prisustvovali otvaranju novog postrojenja za proizvodnju stiropora. Bekament je tada zapošljavao oko 300 radnika, sada ih zapošljava skoro 360. U odnosu na 2016. godinu 40 odsto su uvećali promet kompanije“, naveo je Stefanović.

Vlasnik i direktor Bekamenta Dejan Čolović je rekao da ta kompanija postaje lider i najveći proizvodjač završnog materijala u gradjevinarstvu u regionu.

„Bekament skoro svake godine svoju prodaju uvećava za 20 odsto i nastaviće da investirati i zapošljava bove radnike“, kazao je on i dodao da je kompanija imala podršku lokalne samouprave i da su sve neophodne dozvole za izgradnju novih pogona dobijene u kratkom roku.

Podsetio je da je prošle godine Bekament registrovao fondaciju koja je prikupila 70 miliona dinara za novi poiklinički deo bolnice u Arandjelovcu.KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike