U trendu

Direktor niškog aerodroma: Dobili smo od države 110 miliona dinara

Direktor „Aerodroma Niš“ Dušan Knežević rekao je agenciji Beta da je tom javnom preduzeću iz državnog budžeta 2018. godine uplaćeno 110 miliona dinara, a do kraja ove godine biće uplaćeno još 76 miliona dinara.

„Najveći deo od dobijenih 110 miliona dinara utrošićemo za kupovinu vučnog voza, a radićemo i ogradu i patrolni put oko aerodroma. Deo sredstava uložićemo i u savremenu računarsku tehniku i održavanje poletno sletne staze“, rekao je Knežević.

On je kazao da će 76 miliona dinara koji su opredeljeni ovogodišnjim republičkim budžetom biti utrošeno za redovno poslovanje aerodroma „Konstantin Veliki“.

Prema njegovim rečima iz republičkog budžeta nedavno je „Aerodromima Srbije“ uplaćeno 70 miliona dinara za nabavku vozila i opreme za odledjivanje, a to vozilo i opremu koristiće i aerodrom „Konstantin Veliki“.

Knežević je rekao da očekuje da na proleće počne izgradnja kontrolnog tornja na niškom aerodromu, čiju izgradnju će finansirati Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATCA).

Kako su ranije kazali čelnici JP „Aerodrom Niš“ izgradnja i opremanje novog kontrolnog tornja koštaće 14 miliona evra.

Zgrada u kojoj se sada nalazi kontrolni toranj ima 200 kvadratnih metara, dok će novi toranj imati 4.000 kvadrata.

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu u prošloj godini bilo je nešto više od 350.00 putnika, što je za šest odsto više nego u 2017. godini. Medjutim, broj aviona opsluženih aviona smanjen je za pet odsto, dok je prevoz robe opao za 73 odsto, sa 2.500 tona na 690 tona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.