U trendu

Emar Propertiz realizuje 11 mlrd $ vredan projekat u Kini

DUBAI – Kompanija Emar Propertiz iz Dubaija, koju je osnovao i vodi Mohamed Alabar, vlasnik preduzeća Igl Hils koje gradi „Beograd na vodi“, potpisala je ugovor o učešću u projektu vrednom 11 milijardi dolara, koji će biti realizovan na mestu novog mega aerodroma u Pekingu.

Kako javlja državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, WAM, Emar Propertiz je potpisao ugovor sa pekinškim međunarodnim aerodromom „Dasing“, a projekat, čija će realizacija trajati deset godina, podrazumevaće izradnju stambenih jedinica i zabavnih sadržaja, prenosi agencija Rojters.

Međunarodni aerodrom „Dasing“ bi trebalo da bude otvoren u septembru, a predviđeno je da njegov kapacitet bude 72 miliona putnika godišnje do 2025. godine.

Ugovor je potpisan tokom državne posete prestolonaslednika UAE, šeika Muhameda Bin Zajeda Al Nahjana Kini.

Alabar je boravio pre desetak dana u Beogradu, gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim o napretku projekta „Beograd na vodi“, i tom prilikom je obećao bržu realizaciju svih faza ove investicije, kako bi projektat bio završen što pre.

(Tanjug)

Napišite komentar