U trendu

Haradinaj o ukidanju taksi: Sneg će se jednom otopiti

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj nije danas želeo da komentariše da li će porezi na srpske proizvode biti ukinuti ili će njegova vlada pasti ako se to ne dogodi.

Haradinaj, koji će se zajedno sa predsednikom parlamenta Kadrije Veseljijem sutra sastati sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom, na insistiranje novinara da odgovori na to pitanje, rekao je da će se „sneg jednom otopiti“, preneo je prištinski list „Zeri onlajn“.

Haradinaj je to rekao tokom odavanja pošte bivšem kosovskom predsedniku Ibrahimu Rugovi, povodom 13-godišnjice njegove smrti.

Ocenio je da prištinske institucije nastavljaju dobro da rade, na način kako je to „radio i Rugova“, te dodao da će istorija pokazati.

„Ono što možemo reći je da smo stvorili mirnu državu, mirno Kosova za sve njene građane“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj i Veselji sastaće se sutra sa ambasadorom Kosnetom, nedelju dana nakon što je Stejt department upozorio Prištinu da odmah ukine stopostotno nametnute takse na robu iz Srbije i BiH, ili će u protivnom biti sankcionisana.

Kao moguće sankcije navedeno je uskraćivanje podrške Kosovskim bezbednosnim snagama.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    daj boze kada sneg utopije date ponese sa sobum

  2. bambi

    Opet o ovom Haradinaju pricate. Ja ne mogu da veruje. Ovo ko da mu neko medju nama namerno podize rejting. Ja kazem ignorisite ga i nemojte da ga vidimo vise u stampi, vi opet. Pa posle nam djavo kriv. Za zadnjih 200 godina istorije mi smo krivi u jedno 90% slucajeva. Da mozete toliko da budete nedokazni i bezobrazni, da covek ne poveruje.

Napišite komentar