U trendu

Komisija: Vučić podržao osnivanje foruma konkurencije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg susreta sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem podržao ideju o osnivanju foruma tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Reč je o inicijativi Evropske banke za obnovu i razvoj, a cilj je intenziviranje saradnje tela za zaštitu konkurencije regiona Zapadnog Balkana, pre svega u osmišljavanju i usaglašavanju stavova na nivou predsednika, a u kontekstu razmene znanja i iskustava.

Nosilac te aktivnosti bila bi Komisija za zaštitu konkurencije Srbije, a forum bi činila i tela iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i Severne Makedonije, navodi se u saopštenju Komisije za zaštitu kopnkurencije.

Činjenica da je predsednik Srbije podržao ovu inicijativu od presudnog je značaja za naše buduće aktivnosti vezane za ovaj projekat, rekao je ovim povodom predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović i dodao da osnivanje foruma podržava i Evropska komisija.

Prema njegovoj proceni, intenziviranje saradnje kroz ovu inicijativu ojačaće regionalnu kooperaciju i odnose, ali i unaprediti efikasnost u obezbeđenju ravnopravnih uslova na tržištima čitavog Zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.