U trendu

Konrad: Važna etapa u dinamičnom razvoju i odnosima između Srbije i Nemačke

NOVI SAD – Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad izjavila je danas, na otvaranju fabrike Kontinental Automotiv Srbija u Kaću kod Novog Sada, da je obim bilateralne trgovine između Srbije i Nemačke prošle godine prešao iznos od osam milijardi evra, dodajući da je i Kontinetal doprineo tome.

“Ovo je važna etapa u dinamičnom razvoju, kako ekonomskih, tako i bilateralnih odnosa između Srbije i Nemačke”, rekla je ambasadorka.

Ona je istakla da nemačke kompanije, ne samo da investiraju novac, već investiraju u ljude, ali i u standarde.

“Prošli su dani kada je Srbija bila zanimljiva za investicije koje podrazumevaju samo fizički rad. Digitalizacija i automatizacija su ušle u zemlju i Srbija veoma brzo napreduje”, rekla je Konrad.

Kako je kazala, ovo je izazov, ali i prilika da se privuku kvalifikovani stručnjaci.

“Želela bih da pohvalim istraživački razvojni centar koji doprinosi razvoju tehnologija i stvaranju eksperata za budućnost”, rekla je ona.

Dodala je da nemačke kompanije investiraju u standarde, uvodeći nove procedure i novu rukovodilačku kulturu.

Konrad je istakla i da Nemačka podržava zelenu tranziciju Srbije, dodajući da je to još jedan sloj bilateralnih odnosa dve zemlje.

“Želim da se zahvalim kompaniji Kontinetal koja je dokazala da se krupne stvari mogu postićei i u kratkom roku”, rekla je Kknrad koja se zahvalila i Vladi Srbije, gradu Novom Sadu i drugim nemačkim kompanijama.

Posebno se zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću na ličnom zalaganju.

“Radujem se daljoj saradnji sa vama, gospodine predsedniče i sa Vladom Srbije na daljem poboljšanju uslova za dalji ekonomski rast na korist građana Srbije”, rekla je ambasadorka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.