najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kriza drma i Hugo Bos

Novi generalni direktor nemačke modne kuće Hugo Bos, Mark Langer, najavio je zatvaranje još 20 prodavnica u svetu i redizajniranje poslovanja u SAD, nakon pada profita u drugom kvartalu.

Kvartalna neto dobit je pala za 84 odsto, na 11 miliona evra, a prodaja za četiri odsto, na 622 miliona evra, javlja agencija Rojters.

Analitičari su očekivali za 36 miliona evra veću dobit, i prodaju na nivou od 611 miliona evra.

Boš, koji je saopštio u martu da će zatvoriti oko 20 od svojih 145 prodavnica u Kini, najavio je da će staviti katanac i na oko 20 manje profitabilnih prodavnica na globalnom nivou u narednih 18 meseci i da će se u Sjedinjenim Americkim Državama fokusirati na prodaju brenda u visokokvalitetnim autletima.

Langer, šef finansija od 2010. godine, zamenio je u maju na čelu kompanije Klausa-Ditriha Larsa, koji je podneo ostavku u februaru, nakon naglog pada prodaje u SAD-u i Kini.

Pod Larsom, nemački brend poznat po svojim muškim odelima, otvorio je stotine prodavnica širom sveta i stavio veći fokus na žensku odeću.

Langer je, međutim, već najavio da želi fokus Bosa da vrati na mušku odeću.

“Da bismo se vratili na profitabilan rast u srednjem roku, napravili smo odluke koje su u početku bolne”, naveo je Langer u saopštenju, dodajući da će okruženje na tržištu biti teško u bliskoj budućnosti.

Industrija luksuznih proizvoda prolazi kroz najteže usporavanje u sedam godina i nekoliko grupa i brendova pogođenih krizom doživelo je pad profitabilnosti, uključujući Barberi, Rišmonov Kartije i Svoč, koji su prošlog meseca upozorili na pad profita.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike