U trendu

Kupci organske hrane „okupirali“ štand Srbije u Nirnbergu

NIRNBERG – Nacionalni štand Srbije je zabeležio veoma dobru posećenost prvog dana Međunarodnog sajma organske hrane Biofac h 2019 u Nirnbergu, što, kako poručuju iz Privredne komore Srbije, obećava kvalitetan nastup srpskih kompanija i ove godine.

Nastup devet domaćih proizvođača organske hrane, koji nude širok asortiman proiz­voda – od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrz­nutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica do sirća i snekova, prvi put ove godine organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica i GIZ-a.

Na sajmu Biofac h 2019 izlažu: Ecoagri Serbia, Bela Crkva, Suncokret, Hajdukovo, Drenovac, Arilje, Zadrugar, Ljubovija, All Natural Foods, Nova Pazova, Den Juro Organic, Beograd, Jovanjica, Beograd, Mondi Lamex, Kraljevo i Menex, Kruševac.

„Posebna dodata vrednost ovog modela nastupa na sajmu je saradnja sa nemačkim Import Promotion Deskom koji realizujemo uz pomoć GIZ-a. Naše kompanije dobijaju priliku da se sastanu sa po nekoliko desetina kupaca i od nemačkih eksperata dobiju savete za unapređenje poslovanja, a naročito sajamskog nastupa“, rekao je Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede PKS.

Podseća da Komora sličan program realizuje i uz pomoć Švajcarskog programa za promociju izvoza SIPPO sa kojim organizuje obuku predstavnika kompanija za sajamski nastup.

Ovo je najveći sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svakog februara održava u Nirnbergu od 1990. godine. Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

Sajam traje do 16. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.