U trendu

Međunarodna Konferencija o ekonomiji u Bečićima 24-25.oktobra

PODGORICA – Više od 500 predstavnika vlada, međunarodne i poslovne zajednice, naučne i stručne javnost okupiće se 24. i 25. oktobra u Bečićima na Devetoj međunarodnoj Konferenciji o ekonomiji, čija je glavna tema ove godine „Sinergija – ključ uspeha regiona“.

Konferenciju organizuje Privredna komora Crne Gore (PKCG) u saradnji sa Komorskim investicionim forumom Zapadnog Balkana (KIF ZB), navodi se u saopštenju PKCG, i dodaje da je reč o najznačajnijem ekonomskom forumu u Jugoistočnoj Evropi.

Skup će otvoriti predsednik PKCG Vlastimir Golubović i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, nakon koga će se obratiti zamenik generalnog sekretara OECD-a Ulrik Vestergaard Knudsen.

Pre panel diskusija biće održana ceremonija dodele BFCSEE sertifikata gradovima i opštinama sa povoljnim poslovnim okruženjem, koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Regionalni savet za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi.

Sertifikat će primiti 15 opština i gradova regiona.

Prvog radnog dana biće organizovana četiri panela na teme: „Zelena ekonomija i održivi razvoj“, „Energetika na Balkanu – stanje i budućnost“, „Turizam kao zajednički proizvod regiona“ i „Globalni izazovi vodnog stresa u 21. veku“.

Drugi dan Konferencije obeležiće panel diskusije o saobraćajnoj infrastrukturi kao pokazatelju (ne)razvijenosti regiona, obrazovanju, zapošljavanju i demografskim trendovima, te digitalizaciji i inovacijama kao razvojnoj šansi.

PKCG od 2010. godine organizuje Konferenciju o ekonomiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.