U trendu

Mihajlović o projektima važnim za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu

BEOGRAD – Prioriteti u izgradnji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, rad katastarskih službi, insprekcijski poslovi i dinamika izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata bile su teme današnjeg sastanka potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović sa čelnicima Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Sastanku je prisustvovao i ministar trgovine rasim Ljajić, a Mihajlovićeva je rekla da je cilj razgovora definisanje infrastrukturnih prioriteta u te tri lokalne samouprave.

„Za razliku od naših prethodnika, ova Vlada je posvećena tome da vam pomogne u rešavanju pitanja važnih za građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i stručnjaci iz resornih javnih preduzeća na raspolaganju su vam kako bi vam pomogli u pripremi potrebne dokumentacije i realizaciji za vas važnih projekata“, rekla je Mihajlovićeva.
Ljajić je zahvalio ministarki na podršci i svemu do sada urađenom za ove tri opštine, navodeći da se ranijih godina pričalo o projektima u tim sredinama, ali da ništa nije bilo urađeno,

„Sada, osim puta Novi Pazar-Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve“, rekao je Ljajić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je za ovaj grad najvažnija izgradnja obilaznice oko grada, čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja, kao i izgradnja puta na ulasku u Novi Pazar od Banjske petlje.
„Novi Pazar ima više od 120.000 stanovnika i veliki turistički potencijal. Izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture“, rekao je Biševac.
Mihajlovićeva je pohvalila Novi Pazar zbog broja izdatih rešenja o ozakonjenju i istakla da se u ovom gradu uspešno realizuje IPA projekat izgradnje kuća za romske porodice, kao i da je država voljna da pomogne izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Pazaru.
Kenan Hot, predsednik opštine Tutin, izrazio je zahvalnost Ministarstvu na podršci i istakao da je za ovu lokalnu samoupravu jedan od prioriteta izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam km, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

„Tutin je u prethodne četiri godine asfaltirao više od 100 km lokalnih puteva. Vaša pomoć nam je važna, jer ćemo izgradnjom kružnog toka i završetkom puta ka Crnoj Gori dodatno unaprediti bezbednost saobraćaja“, rekao je Hot.
Infrastrukturni projekti prioritet su i opštine Sjenica, jer je tamo veliki broj naselja i razuđena je putna infrastruktura.

„Za nas je najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu, iz bezbednosnih razloga, kao i rekonstrukcija dve velike ulice – Pešterske i Milorada Jovanovića, zbog velikog broja učenika. Izgradnja raskrsnice bi umnogome rešila te probleme“, rekao je Muhedin Fijuljanin, predsednik Skupštine opštine Sjenica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.