U trendu

Ministar privrede očekuje da Goša počne da radi

Ministar privrede Srbije Goran Knežević danas je izjavio da je fabrika Goša iz Smederevske Palanke strateški važna i da očekuje da će početi da radi.

On je na konferenciji za novinare kazao da je pre nekoliko dana razgovarao s novim direktorom Goše i s predstavnicima štrajkačkog obora koji su ga obavestili o stanju u tom preduzeću sa 350 zaposlenih.

„Tražili smo da stupimo u kontakt i sa novim vlasnikom Goše i da sa njim razgovaramo o perspektivi tog preduzeća“, rekao je Knežević.

Radnici Goše, koji štrajkuju od sredine marta i potražuju oko 30 plata, uoči praznika dobili su jednokratnu pomoć od Vlade Srbije od po 60.000 dinara i posle tri godine overu zdravstvenih knjižica do septembra.

Radnik Goše D.M. izvršio je samoubistvo na radnom mestu, a po rečima predsednika Samostalnog sindikata te fabrike Milorada Miloradovića, to je učinio zbog izuzetno teške ekonomske situacije u porodici.

Goša iz Smederevske Palanke je bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja ju je nedavno prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.