U trendu

Niče novo naselje – „Zemunske kapije“

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović danas je obišla radove na izgradnji novog naselja „Zemunske kapije“, gde će prva tri objekta koja su počela da se grade biti završena do septembra 2018.

Prvi radovi su započeti prošlog meseca, a ceo kompleks sa 1.700 stanova treba da bude završen do kraja 2019. godine. Procenjena vrednost i nvesticije je 100 miliona evra.

Stambeno-poslovni kompleks će se prostirati na oko šest hektara, imaće osam objekata sa ukupno 1.700 stanova odnosno 200.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora. Stanovi će biti od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 90 kvadrata.

Započeti su radovi na izgradnji prva tri objekta prve faze C, D i E, bruto površine objekata 33.314 kvadrata.

Objekti će imati 323 stana, 240 garažnih mesta, 62 parking mesta u parteru, a u prizemlju objekta E biće šest lokala, orijentisanih ka centralnom trgu naselja, koji su predvideni za komercijalne sadržaje.

Rok za završetak izgradnje prva tri objekta je septembar 2018, a prva useljenja su planirana za novembar 2018.

Cena kvadrata u objektima prve faze je od 1.300 do 1.493 metara kvadratnih bez PDV-a. Kupac prvog stana ima pravo na refundaciju PDV-a, a prodaja stanova počinje od septembra ove godine.

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne Aleksa Dundić u Zemunu. Lokacija kompleksa Zemunske kapije je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Ulicom Filipa Višnjića.

U podzemnim etažama objekata su predviđena garažna mesta, a u parteru oko objekata parking mesta. U prizemlju objekata (E,F,A i B) su planirani komercijalni sadržaji. U kompleksu će postojati tri uređene parkovske površine sa dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju.

Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona opremljena atraktivnim mobilijarom i rasvetom i brojnim komercijalnim sadržajima poput restorana, kafića i radnji.

Novo naselje Zemunske kapije je saobraćajno povezano sa svim delovima Beograda, zahvaljujući blizini autoputa i novog Pupinovog mosta.

Izgradnja naselja se odvija u tri faze: u prvoj se grade tri objekta (C,D,E ) u drugoj dva objekta G i H, a u poslednjoj trećoj fazi tri objekta A, B i F.

Stanovi će moći da se kupe gotovinski ili putem komercijalnog stambenog kredita.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.