U trendu

Opština Čajetina: Javni pozivi za samozapošljavanje i stručnu praksu

Opština Čajetina sa Nacionalnom službom za zapošljavanje objavila je javne pozive za dodelu subvencija za samozapošljavanje i za stručnu praksu u 2017. godini.

Kako je objavljeno, za samozapošljavanje opština je izdvojila 642.600 dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje 525.763 dinara, dok je za stručnu praksu opština izdvojila 698.700 dinara, a NSZ 571.663 dinara.

Kako je najavljeno, u narednom periodu očekuje se raspisivanje javnog poziva za javne radove, za koje je ukupno planirano 1,2 miliona dinara.

Za sprovodjenje pomenutih programa ukupno je obezbedjeno 3,6 miliona dinara, od čega opština učestvuje u finansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja sa oko dva miliona dinara, a Nacionalna služba sa 1,6 miliona dinara.

Početkom godine Opština Čajetina je iz sopstvenih sredstava u iznosu od oko milion dinara finansirala javne radove kojima je obuhvaćeno sedam osoba.

Tokom 2016. godine, kako je objavljeno, opština je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje izdvojila sredstva u iznosu od preko četiri miliona dinara, od kojih je opština učestvovala sa 2,2 miliona dinara, a NSZ sa 1,9 miliona dinara. Tim merama obuhvaćeno je preko 30 lica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.