U trendu

Opština Novi Beograd uvela plaćanje administrativnih taksi platnim karticama

Gradska opština Novi Beograd prva JE opština u Srbiji u kojoj od danas gradjani sve administrativne takse mogu da plate platnim karticama bez odlaska u banku.

Projekat uvodjenja savremenog softvera u Opštinu Novi Beograd realizovan je u saradnji s Vojvodjanskom bankom i kompanijom Avantech, a predstavljen je danas u šalter sali te Opštine.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da je ta opština i ranije prva primenjivala nove tehnologije u uslugama, što je, kako je rekao, „dobro, jer je to opština s najvećim brojem administrativnih plaćanja u državi“.

„Svako ko dodje ovde više neće morati da nosi gotovinu sa sobom, jer i živimo u vremenu u kome se uplate i isplate obavaljaju platnim karticama“, istakao je Šapić.

On je dodao da će uvodjenje nove usluge gradjanima olakšati vršenje svakodnevnih obaveza i pozvao sve opštinske Uprave da „krenu stopama opštine Novi Beograd“.

Direktor funkcije Operativni poslovi Vojvodjanske banke Milorad Nikić rekao je da je uvodjenje tog softvera inovativno rešenje koje će praktično povećati kvalitet usluga korisnicima.

„Gradjani će moći da plaćaju takse sa platnom karticom Vojvodjanske banke ili bilo koje druge banke u zemlji koje su u sistemu viza, masterkard i dinakard sistema“, rekao je Nikić.

Dodao je da je primena rešenja široka jer terminali podržavaju kontaktne, čip i beskontaktne transakcije.

„Sve to ide u prilog gradjanima, jer više neće morati da čekaju u više redova da bi platili nešto, već će sve moći da obave na jednom mestu, a otvara se i mogućnost da se sličan model primeni i u drugim opštinama“, rekao je Nikić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.