U trendu

Portparol: „Folksvagen“ još nije odustao od Srbije

BEOGRAD – Na vest koju je objavila nemačka agencija DPA, da je „Folksvagen“ suzio izbor zemalja na Bugarsku i Tursku, Lesli Botke, portparol za proizvodnju i prodaju u „Folksvagenu“, drži se ranijeg stava da nemački gigant još nije odlučio da li će i gde će u jugoistočnoj Evropi graditi fabriku automobila.

Ona je za „Politiku“ rekla da nema novosti.

Potvrdila je, piše list, da je njena izjava od pre dve sedmice i dalje aktuelna.

Tom prilikom je rekla da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.

„Folksvagen“, prema ranijim nezvaničnim informacijama, vaga između Srbije, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije.

U proizvodni pogon, koji planira da otvori 2023. godine, uložio bi, navodi se, 1,4 milijarde evra, zaposlio pet hiljada radnika i proizvodio 300.000 automobila godišnje.

Ambasador nemačke u Srbiji Tomas Šib, rekao je pre nekoliko dana da nema novosti u vezi sa eventualnim dolaskom „Folksvagena“ u Srbiji i da ta odluka još nije doneta, kao i da će o tome odlučiti sama kompanija.

„Nadam se da će odluka biti u korist Srbije. Ne znam kada će odluka biti doneta, ali bi to bio nastavak pozitivnog trenda“, rekao je tada Šib.

Prema izveštavanju agencije DPA, o lokaciji nove fabrike nadzorni odbor „Foklksvagena“ trebalo bi da razgovara posle Uskrsa, a odluka bi trebalo da bude doneta u novembru.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike