U trendu

Predstavljen budući tržni centar Promenada Novi Sad

Predstavnici kompanije „NEPI-Rockcastle“, investitora budućeg, kako je rečeno, „najvećeg i najmodernijeg“ tržnog centra u regionu – „Promenade Novi Sad“, predstavili su danas tu investiciju, a zatim s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem položili „vremensku kapsulu“ na mestu gde bi do kraja 2018. godine trebalo da „nikne“ novi reprezentativni objekat.

Tržni centar će se prostirati na 150.000 kvadratnih metara, s četiri nivoa maloprodajnog prostora i 1.500 parking mesta, a izgradnja će koštati više od 100 milioa evra. Po rečima Vučevića, „Promenada Novi Sad“ zapošljavaće oko 1.500 ljudi.

Generalni direktor „NEPI-Rockcastle“ Aleksandru Morar kazao je da će tržni centar koji se gradi u ponudi imati veliki izbor brendova, ali i zabave.

„Mi smo dugoročni investitori… Gradimo kako bismo tim objektima upravljali na duge staze, i na taj način doprineli sredinama u kojima radimo. Ovaj tržni centar biti trebalo da bude jedna od društvenih atrakcija Novog Sada, poput starog jezgra grada koji je izuzetno lep. Izgradnja tog centra u Novom Sadu jedan je od naših najskupljih projekata i verujemo da će ovaj tržni centar postati jedan od najboljih u regionu“, rekao je Morar.

Gradonačelnik Vučević je rekao da se „Novi Sad budi, gradi i širi i to je znak da se ne bojimo promena. Ovo je jedan od najvažnijih investicionih ciklusa koji će se odigrati u narednim godinama u našem gradu, i ponosni smo na činjenicu da je kompanija NEPI-Rockcastle izabrala Novi Sad za svoje najveće ulaganje. Kao Grad ćemo učiniti sve da imaju najbolje moguće uslove za poslovanje, da nemaju nikakve administrativne probleme kako bi investicija bila gotova na vreme“.

Dodao je da je „srećan“ što će u tržnom centru zaposliti ljudi, što će doći velike strane kompanije, kao i domaći privrednici koji će iznajmljivati prostor.

„Dolazak ove kompanije nova je pozivnica drugim investitorima da dodju u Novi Sad. Taj dolazak se odrazio pozitivno i na budžet grada, tako da iz prihoda od ove kompanije možemo da gradimo domove zdravlja, da širimo javnu rasvetu, kupujemo nove autobuse, subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima i ulažemo u ustanove kulture“, rekao je Vučević.

Opozicija je u više navrata kritikovala izgradnju tog tržnog centra i ocenila da je gradska vlast nepotrebno prodala jedan od najatraktivnijih placeva u Novom Sadu, za izgradnju još jednog u nizu tržnih centara.

Tržni centar se gradi u blizini stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina, Spensa i Merkatora.

Da bi se oslobodio plac za izgradnju tržnog centra, porušeni su teniski tereni, pomoćni teren FK Vojvodina, parkinzi i zelene površine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.