U trendu

Predstavnici Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi

BEOGRAD – Aktivni odmor, planinski centri, jake kulturne veze izmedu Rusije i Srbije, ukusna hrana, kvalitetne banje, ovogodišnji su adut Turističke organizacije Srbije (TOS) na najvećem ruskom sajmu u Moskvi-MITT.

MITT je jedna od pet najznačajnijih turističkih berzi na svetu, a TOS ove godine posebnu pažnju poklanja aktivnom odmoru, koji je izuzetno popularan u Rusiji, kao i sportskom ribolovu, kojim se u najvećoj zemlji sveta bavi više od dva miliona ljudi.

Uoči sajma, predstavnici TOS-a su u Art-klubu „Rukav“, uz pogaču i so, šljivovicu i srpsko vino, predstavili novine u turizmu u Srbiji.

Vajar Aleksandar Iumijanović Rukavišnjikov predstavio je projekat spomenika osnivaču prve srpske države, Stefanu Nemanji, koji će se nalaziti na beogradskom Savskom trgu.

Srbiju godišnje poseti više od 50.000 turista iz Rusije koji važe za izdašne goste, navodi se u saopštenju TOS-a.

Koliko su Srbiji važni turisti iz Rusije, ilustruje podatak da država subvencioniše turističke agencije koje ih dovode – 30 evra po ruskom gostu, dodaje se u saopštenju.

Na štandu Srbije, pored animatora obučenih u šumadijsku nošnju, turističku ponudu naše zemlje predstavljaju Turistička organizacija Beograda, JP „Skijališta Srbije“, „Er Srbija“, specijalne bolnice „Merkur“ iz Vrnjačke Banje i „Gornja Trepča“, kao i agencije „Apelsin“, „Glob metropoliten“, „R turs“, „Luna travel“ i „Experience pro travel“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.