najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prosečna neto zarada u Srbiji u februaru 44.450 dinara

Prosečna neto plata isplaćena u Srbiji u februaru 2016. godine iznosila je 44.450 dinara, što je realno za 10 odsto više nego u januaru, a nominalno je povećanje od 9,9 procenata, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U poredjenju sa februarom prošle godine, prosečna zarada je realno veća 2,5 odsto, a nominalno za četiri odsto.

Prosečna bruto zarada iznosila je 61.279 dinara i realno je veća za 10 odsto, a nominalno za 9,9 odsto nego u januaru, a u odnosu na februar prošle godine realno je uvećana za 2,4 odsto, a nominalno za 3,9 odsto.

U prva dva meseca ove godine prosečna neto zarada je realno bila veća za 1,6 odsto nego u istom periodu prošle godine, a nominalno uvećanje je 3,5 odsto, dok je prosečna bruto zarada realno veća za 1,5 odsto, a nominalno za 3,4 procenta.
   

(Beta)

1 komentar
  1. pero

    U kom stripu je ova plata? Prosečna plata običnih smrtnika u Srbiji nije preko 30.000. Platu o kojoj kažete da je prosečna možemo da sanjamo. Plata od 44.000 u Srbji, nažalost, važi sa bolju platu i nju imaju bankarski službenici, profesori, policajci… Dokle više sa lažima u statistikama? Ili, ko ima toliko veliku platu da toliko diže prosek?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike