U trendu

Savez za Srbiju: Obustaviti proces privatizacije PKB-a

Opozicioni Savez za Srbiju je danas ocenio da treba obustaviti prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer se prodajom prirodnih resursa ugrožava državni interes.

„Rasprodaja Srbije koja je u toku, a prodaja PKB-a je samo jedan deo toga, dovodi do nesagledivih posledica koje neće moći da poprave ni naredne generacije i za takvo ugrožavanje nacionalnih interesa neko će morati da odgovara“, navodi se u saopštenju Saveza.

Kupcem PKB-a danas je proglašena kompanija Al Dahra iz Iriga, koja je ponudila cenu od od oko 105 miliona evra.

Savez za Srbiju smatra da je „privatizacija PKB-a očigledno nameštena i radi se o kradji države jer se na tender za privatizaciju PKB-a i to po duplo manjoj ceni od procenjene, deset puta manjoj ceni od realne, prijavio samo jedan ponudjač, Al Dahra koja je poznata kao partner SNS-a“.

„Privatizacija PKB-a je nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije što je nedopustivo. U svetu je trend da čak i one države koje su privatizovale svoja prirodna i privredna bogatstva, sada to polako vraćaju u svoje vlasništvo, a Srbija svoje vode, rudna bogatstva i poljoprivredno zemljište prodaje u bescenje i tako ugrožava celokupno stanovništvo“, ističe se u saopštenju Saveza sa Srbiju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike