U trendu

Sberbanka podnela krivičnu prijavu protiv Todorića

Ruska Sberbanka podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića za koga tvrdi da je prikrivao finansijsko stanje najveće hrvatske kompanije pre nego što mu je odobrila kredit od 100 miliona evra, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Taj kredit Agrokoru je odobren za stabilizaciju situacije i tri četvrtine iznosa otišlo je na plaćanje dobavljačima, 21 milion na porez i četiri miliona na plate zaposlenih, navodi zagrebački dnevnik, a prenosi regionalna televizija N1.

List piše da su Rusi nezadovoljni statusom kredita, koji nije dobio prvenstvo u naplati, dodajući da krivičnu prijavu protiv Todorića nisu želeli da komentarišu.

Iz Agrokora su juče pozvali dobavljače da daju izjavu o nameri učešća u finansiranju koncerna uz isporuku robe, odnosno pružanje usluga u vrednosti do najviše 50 miliona evra.

U Agrokorovom saopštenju ističe se kako je ta kompanija 8. juna 2017. godine sklopila ugovor o najstarijem kreditu, kojim je predvidjena i tranša kredita u iznosu od najviše 100 miliona evra, od kojih će se 50 odsto koristiti za refinansiranje starog duga, a 50 odsto za potrebe tekućeg poslovanja.

U tom kreditu, navodi se, kao davaoci kredita mogu da učestvuju dobavljači Agrokora i njegovih povezanih društava uz istovremenu isporuku robe odnosno pružanje usluga. Hrvatsko udruženje poljoprivrednika je ovaj poziv ocenilo kao nezakonit. 

(Beta)

1 komentar
  1. Zoran Zemun

    Todoric je inace onaj plemeniti gospodin, hrvat, kome smo prodali prakticnu svu poljoprivredu Srbije…I sta sad? Pitam se da li je moguce da nasi politicari toliko malo vrede i toliko mrze svoju sopstvenu zemlju da su jednom ustasi ucinili toliku uslugu?! Poljoprivreda je zajedno sa rekama i nesto malo rudnika jedino prirodno blago koje imamo. Otudjiti je od Srbije je u najmanju ruku kriminalno.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike