U trendu

Sindikat „Nezavisnost“ RGZ se obratio Vladi i Ustavnom sudu

BEOGRAD – Sindikat „Nezavisnost“ Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) uputio je pisma Vladi republike Srbije, premijerki Ani Brnabić i potpredsednici Zorani Mihajlović sa zahtevom da dobije izveštaj i nalaz o izvršenom nadzoru nad radom rukovodstva RGZ-a koji je, kažu, trebalo da bude okončan do polovine aprila, navodi se u saopštenju ovog sindikata.

„Nezavisnost“ saopštava da je pokrenuta Inicijativa za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o minimumu procesa rada u Republičkom geodetskom zavodu jer je kako se tvrdi ona „doneta istog dana kada i akt koji je poslužio kao osnova za njeno donošenje i uvođenje minimuma procesa rada“.

Sindikat „Nezavisnost“ RGZ-a je svoje članove pozvao da obustave štrajk od 15. aprila.

Od ocena Vlade Srbije i nadležnih ministarstava o radu rukovodstva RGZ, navodi se u saopštenju, “ u mnogome će zavisiti i dalji koraci sindikata u pravcu zaštite integriteta i sindikata i svojih članova“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Seka

    Koga i od koga ce to oni stititi? Stite oni svoje interese kroz laku zaradu a ne svoje clanove. Da li je neko i kada je kontrolisao trosenje novca od clanarina? Kada ce i da li ce biti pokrenuta odgovornost ovih nazovi lidera sindikata zbog sprecavanja, cak i silom, gradjana da ostvaruju svoja zakonska prava.Stitili su oni samo svoje interese a ne interese svojih clanova. Smeta njima digitalizacija, sprecavanje korupcije a time i „lova u mutnom“. Krajnje je vreme da na celo sindikata dodju ljudi koji ce se istinski boriti za prava zaposlenih, a ne za svoje licne interese.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike