U trendu

„Snežna čarolija“ Prihvatilšsta za decu

BEOGRAD – Više od 400 novogodišnjih radova mališana iz doma, vrtića, školskih i predškolskih ustanova širom Srbije, kao i dece iz Prihvatilišta učestvovalo je na nagradnom konkursu „Snežna čarolija“, a najlepši radovi nagrađeni su večeras u Starom dvoru novogodišnjim paketićima.

„Snežna čarolija“ je manifestacija i humanitarna aukcija Prihvatilišta za decu koja se održava četvrtu godinu za redom, tokom koje se dodeljuju nagrade za najlepšu novogodišnju čestitku, najlepše pismo Deda Mrazu i najlepšu masku, a prikupljena sredstva namenjena su Prihvatilištu.

Mališane je pozdravio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je rekao da je nedavno obišao Prihvatilište za decu na Zvezdari, gde su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta, te najavio da će nova zgrada biti završena do 25. februara sledeće godine.

Kaže da prostor u kojem se deca trenutno nalaze nije adekvatan i da zauzima površinu od svega 250 kvadratnih metara, a da će nakon rekonstrukcije Prihvatilište na raspolaganju imati 1.700 kvadratnih metara.

„Manifestacijom Snežna čarolija želimo da im ulepšamo pretprazniču atmosferu i Novu godinu. Oni će dobiti paketiće, a kao najveći poklon verujem da će im biti nova zgrada Prihvatilišta“, rekao je gradonačelnik.

Na večerašnjoj izložbi biće predstavljeno više od 400 radova, navodi Radojičić, i kaže da je ove godine stiglo duplo više radova nego prošle godine, kao i da će ti radovi biti prodavani, a novac namenjen Prihvatilištu.

Direktorka Prihvatilišta za decu Danijela Stajković naglasila je da deca iz Prihvatilišta konačno dobijaju ono što godinama čekaju, a to je novi prostor, koji će imati 48 raspoloživih kapaciteta za svako dete koje se nađe u kriznoj situaciji ili ima potrebu da se privremeno skloni.

„Zatim ćemo zajedno sa kolegama iz centara za socijalni rad rešavati njihove probleme i pokušati da im život učinimo lepšim“, rekla je Stajković.

Zahvalila je svim kolegama iz centara za socijalni rad, kompanijama, ljudima iz javnog života, donatorima, sindikatima i svim pomagačima koji doprinose da svakodnevni život dece iz Prihvatilišta učine lakšim.

Prihvatilište je večeras dodelilo i zahvalnice predstavnicima svih vrtića, predškolskih i školskih ustanova koje su učestovovale u manifestaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.