U trendu

Sogelease lider na tržištu finansijskog lizinga

BEOGRAD – Lizing kompanija Sogelease Srbija učvrstila je poziciju apsolutnog lidera na tržištu finansijskog lizinga u zemlji, sa ukupno 41,7 miliona evra novih plasmana u prvoj polovini 2018. godine, što je rast od 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Tržišno učešće kompanije Sogelease u prvih šest meseci ove godine dostiže 21,2 odsto, a lidersku poziciju zauzima u finansiranju nabavke novih i polovnih putničkih i komercijalnih vozila, kao i poljoprivrednih vozila i mašina.

“Uspeh Sogelease je rezultat timskog rada zaposlenih koji prepoznaju specifične potrebe klijenata i pažljivo prate zahteve tržišta. Poverenje su nam ukazali klijenti iz svih oblasti poslovanja koji su imali potrebu za širenjem i unapređenjem poslovanja kroz finasiranje nabavke osnovnih sredstava“, kaže Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora Sogelease Srbija.

Prema njegovim rečima, rezultati poslovanja Sogelease pored navedenog su i odraz sveukupnog rasta tržišta finansijskog lizinga u Srbiji i prednosti koje ovaj vid finansiranja nudi privredi, naročito malim i srednjim preduzećima, zbog jednostavnog procesa odobrenja, prihvatljivih rokova otplate i povoljnih kamata za investicije i ulaganja.

Sogelease, kao lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine, beleži konstantan rast u broju novozaključenih ugovora, kao i u iznosu finansiranja. Od 2015. godine do danas, finansirana je nabavka putničkih vozila u iznosu od 105 miliona evra, kao i komercijalnih vozila u ukupnom iznosu od 130 miliona evra.

U Srbiji, osnivač Sogelease je Sosijete Ženeral (Societe Generale) banka koja je tržištu na ovaj način ponudila usluge finansijskog lizinga, namenjene pravnim i fizičkim licima, preduzetnicima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike