U trendu

Sutra onlajn AFA forum posvećen razvoju talenata

BEOGRAD – Prvi onlajn AFA Forum posvećen razvoju talenata, na kome će govoriti vodeći poslodavci i najbolji studenti biće održan sutra i okupiće oko 60 govornika, saopštila je Asocijacija za afirmaciju potencijala žena (AFA).

Među govornicima će biti eminentni eksperti iz sveta biznisa, edukatori i lideri iz različitih sfera privrede, univerzitetski profesori, ambasadori, predstavnici državnih institucija, nevladinih organizacija.
O razvoju talenata i perspektivi koju donosi novo tehnološko doba diskutovaće se u okviru panel diskusija „Jačanje veza između privrede i univerziteta“, „Zanimanja budućnosti i kako se pripremiti za njih“, „Veštine za 21. vek“, „Formalni i neformalni načini sticanja veština“.
Publika će imati priliku da čuje i najuspešnije razvojne prakse iz sveta od ambasadora i diplomata zemalja koje prednjače u razvoju talenata poput Kanade, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.
Centralna tema Foruma biće kako prevazići talent paradoks i optimalno iskoristiti talent potencijal u zemlji.
Kada jer reč o talent paradoksu navodi se da se na tržištu trenutno dešava istovremena borba za talente, ali i veliko rasipanje talenata pa je izazov da se talenti razvijaju i zadrže u kompanijama.

O tome će sutra diskutovati stručnjaci iz Ministarstva prosvete, sa univerziteta, iz uspešnih kompanija, nagrađivani studenti.

Publika će moći da čuje i kako se razvijaju talenti u jednoj od najuspešnijih svetskih kompanija kroz lični karijerni put keynote govornice Sare del Fabro, koja je u kompaniji IKEA prešla put od početničke pozicije u magacinu do glavne izvršne pozicije za jugoistočnu Evropu.
Biće predstavljeni i zaključci istraživanja koje je na domaćem tržištu sprovela AFA, kao i zaključci globalnog istraživanja o mladima koje kompanija Dilojt sprovodi svake godine.

Zatvaranje događaja biće u znaku najboljih talenata, jer će oni na kraju Foruma biti nagrađeni i predstavljeni publici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.