U trendu

Švajcarski „Regent“ otvara sutra fabriku u Svilajncu

SVILAJNAC – Kompanija za proizvodnju električne rasvete „Regent Lighting“ doo iz Švajcarske otvara sutra fabriku u Svilajncu i zapošljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra.

Svečanom otvaranju prisustovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ceremonija otvaranja zakazana je za 10 sati, sopštila je preš služba predsednika.

Ugovor o otvaranju fabrike, potpisali su pre više od godinu dana u Bazelu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor „Regenta“ Jorg Steimer.

„Regent“ je u Svilajncu iznajmio objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde je započela proizvodnju, a paralelno gradio je objekat za sopstvenu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je ranije Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine.

Reč je o izvozno orjentisanoj kompaniji koja je izgradila fabriku u Velikom Polju, jednoj od dve Industrijske zone ove opštine gde rade još četiri inostrane fabrike.

„Proces je trajao oko godinu i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je „Regent“ svetski poznata kompanija“, rekao je Milanović ranije Tanjugu i dodao da su u konkurenciji sa mnogo većim gradovima pokazali da umeju da odgovore na ovako velike izazove.

„Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo“, rekao je Steimer.

Generalni direktor „Regenta“ Ćristoph Platzer je istakao da se „raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu“.

„Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo šitema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva u Švajcarskoj“, rekao je on.

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj rekli su delegaciji iz Svilajnca da je „Regent“ odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.