U trendu

TOS: Srbija u Kini osvojila prestižnu turističku nagradu

BEOGRAD – Srbija je u Kini osvojila prestižnu nagradu „2021 Stars Awards“, koju dodeljuje specijalizovani turistički magazin „Travelling Scope“, saopšteno je danas iz Turističke organizacije Srbije (TOS).

Prema ocenama tog časopisa, Srbija je destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem, i upravo u toj kategoriji je dobila nagradu.

Srbija je nagradu dobila na osnovu glasova čitalaca i kineskih Influensera koji su putem interneta glasali za najbolje svetske destinacije.

Na listi destinacija su se pored Srbije našle još i Švajcarska, Portugalija, Irska, Japan…

Magazin „Travelling Scope“ je profesionalni turistički magazin osnovan 1980. godine i distribuira se širom Kine.

Obrađuju najaktuelnije teme iz sveta turizma, praćene izuzetnim vizuelnim sadržajem.

U saopštenju TOS-a navodi se da će osvojena nagrada pomoći povećanju vidljivosti Srbije, kao turističke destinacije, na kineskom tržištu, na kome, dodaju, TOS i dalje vrši kontinuiranu promociju, ali i sprovodi sastanke sa svim ključnim partnerima kako bi imala što bolju poziciju kada se ponovo intenziviraju putovanja sa ovog za Srbiju izuzetno značajnog tržišta.

U TOS-u ocenjuju da imamo razloga da očekujemo da će naša zemlja biti jedna od prioritetnih destinacija za putovanja kineskih turista, što, ističu, te nagrade i potvrđuju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar