najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Davosu poziv kompanijama u rešavanju migrantske krize

Više velikih poslovnih grupa udružiće resurse za pomoć u rešavanju migrantske krize koja pogadja Evropu, ocenjujući da delovanje vlasti i nevladinih organizacija ne može da bude dovoljno, objavio je danas u Davosu osnivač poznate marke jogurta Čobani koji je pokrenuo ovaj projekt.

Medju prvim članovima ove grupe su kompanije Erbiendbi (Airbnb), Ikea, Linkedin, Masterkard, i Ju-Pi-Es (UPS).

“To su velike svetske kompanije koje će izdvojiti svoje resurse za upravljanje i rešavanje krize migranata”, navodi se u saopštenju Fondacije Tent.

Pokretač inicijative je vlasnik velike grupe za proizvodnju jogurta Hamdi Ulukaja, turski Kurd koji je došao u SAD 1994. na studije, tamo ostao i osnovao sada uspešnu firmu.

“Ako želimo da damo nadu i šanse za više od 60 miliona izbeglica u svetu to ne treba da dolazi samo od vlada i nevladinih organizacija”, rekao je Ulukaja u saopštenju i dodao da kompanije i inovatori u tome imaju presudnu ulogu.

Cilj poduhvata je da se “šefovi svetskih kompanija angažuju u akcijama koje će pokretati njihove resurse da bi se podigao životni standard izbeglica i onih koji ih prihvataju”, bilo da se to radi kroz pružanje usluga, poslova ili firmi koje zapošljavaju izbeglice, navodi se u saopštenju.

Migrantska kriza jedna je od glavnih tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu na kome će se od danas do subote okupiti više od 2.500 šefova kompanija i vlada iz celog sveta.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike