U trendu

Uručene nagrade 'Wild Beauty Awards 2017' za kvalitet turizma Crne Gore

Nagrade i priznanja za izuzetan doprinos unapredjenju kvaliteta turističke ponude u Crnoj Gori u 2017. godini – „Wild Beauty Awards 2017“, danas su u Podgorici uručene pojedincima i organizacijama.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je na svečanosti čiji je pokrovitelj rekao da je za devet meseci ove godine u turizmu ostvaren prihod veći od ukupnog prošlogodišnjeg.

„Ovo je rekordna godina, a naredna godina će biti još bolja. Imali smo kvalitetnu politiku u turizmu, povećali smo nivo turističke infrastrukture i Crnu Goru činili dostupnijom“, istakao je Vujanović i dodao da je u proteklih pet godina u Crnoj Gori izgradjeno 100 hotela.

Šest nagrada i dva priznanja uručeno je dobitnicima na svečanosti u hotelu „Hilton“ u Podogorici u okviru 13. godišnje dodele nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2017“, u organizaciji Turističke organizacije Crne Gore.

Nagradu za najbolji hotel dobio je „Maestral Rizort i Kazino“ u Pržnu kod Budve, a nagradu za najbolji mali hotel „Mažestik“ iz Budve.

„Wild Beauty Awards“ za najbolju plažu dobila je „Lučica“ u Petrovcu, a najbolji restoran je „Per Sempre“ iz Podgorice.

Za unapredjenje turističke ponude nagrada je uručena Lokalnoj turističkoj organizaciji Bar, a za najbolji turistički proizvod je tura „Sankama od Kolašina do Žabljaka“ u organizaciji kompanije „Eksplorer“.

Priznanja su ove godine uručena manifestaciji „Od Božića do Božića“ nevladinog udruženja „Karampana“ i Lokalnoj turističkoj organizaciji Kotor i festivalu „Medjunarodni festival klapa Perast“ istoimene nevladine organizacije.

Turistička organizacija Crne Gore ove godine je posebno priznanje za doprinos obrazovanju u turizmu i unapredjenju regionalne saradnje dodelila profesoru Slobodanu Unkoviću iz Beograda, inače dobitniku najvišeg ovogodišnjeg priznanja Svetske turističke organizacije UN za doprinos razvoju turizma u svetu, njegovom održivom razvoju i obrazovanju kadrova u turizmu.

Na svečanosti u Podgorici su pored predsednika Vujanovića, bili i potpredsednik Skupstine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, diplomate i drugi.

Nagrada „Wild beauty awards“ je ustanovljena 2005. godine da bi podsticala i afirmisala turizam, unapredjenje kvaliteta, promocije i konkurencije, stvaranja turističkih vrednosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.