U trendu

Vebinar o unapređenju saradnje Srbije i Portugalije

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) i Agencija za promociju investicija i trgovine Portugalije (AICEP), u četvrtak, 15. aprila, organizovaće vebinar „Srbija – Portugal: poslovne mogućnosti“, kako bi domaće privrednike bolje upoznale sa potencijalom tržišta Portugalije i mogućnostima poslovanja.

Iako je trgovinska razmena između Srbije i Portugalije u poslednjih pet godina udvostručena i lane dostigla 77,5 miliona evra, 7,8 odsto više u odnosu na 2019. godinu, ima dosta mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje i jačanje poslovnih veza privrednika,, saopšteno je iz PKS.
Portugal, sa tržištem od oko 10 miliona potrošača, predstavlja stabilnu ekonomiju unutar EU čije su glavne privredne grane metalski sektor, tekstil, poljoprivreda, šumarstvo, obnovljivi izvori energije.
Imajući u vidu širok spektar proizvoda i usluga koje bi kompanije iz Srbije mogle da ponude portugalskim lancima dobavljača, kao i domaće proizvode koji bi mogli da se izvezu na portugalsko tržište, na vebinaru će posebna pažnja biti posvećena sektorima informacionih tehnologija, prehrambenom, tekstilnom i metalskom sektoru, navodi se u saoppstenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.