U trendu

Vlada Srbije večeras odlučuje o koncesionaru za Aerodrom Nikola Tesla

Vlada Srbije večeras će vanredno zasedati kako bi razmatrala odluku stručnog tima za dodelu koncesije za Aerodrom „Nikola Tesla“, rečeno je agenciji Beta u vladi.

Sednica će početi u 20 sati, a razmatraće se odluka stručnog tima koji je razmatrao ponude koncesionara.

Kako je rečeno agenciji Beta, odluka Vlade neće biti saopštena večeras, već će to učiniti sutra predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rok za odluku o izboru koncesionara za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ ističe danas, a za koncesiju beogradskog aerodroma stigle su četiri ponude.

Ponude su dostavili švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure.

Odluka o najboljim ponudama za koncesiju trebalo je da bude doneta do 25. decembra, ali je potom taj rok pomeren na 29. decembar, pa na 5. januar.

Poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom „Nikola Tesla“ objavili su 10. februara 2017. godine.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Kako danas pišu pojedini mediji, neke kompanije su ponudile više od 450 miliona evra za 25-godišnje upravljanje aerodromom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.