najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

VOICE: Prijava protiv Papovića i NOPS-a zbog 5,5 miliona dinara od EPS-a

Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) saopštio je danas da Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) preti brisanje iz evidencije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jer je dobila od Elektroprivrede Srbije (EPS) dve donacije ukupne vrednosti 5,5 miliona dinara.

U prijavi se navodi da je predsednik NOPS-a Goran Papović potpisivanjem dva ugovora o donacijama sa EPS-om prekršio Zakon o zaštiti potrošača, zbog čega se traži da NOPS bude izbrisani iz registra.

Kako je u prijavi precizirano, Papović je prekšio Zakon o zaštiti potrošača u članu 136 koji zabranjuje da organizacije za zaštitu potrošača primaju novac kao i svaki vid donacije i bespovratnih sredstava od trgovaca.

U prijavi koju je ministarstvu protiv NOPS-a podnelo devet udruženja za zaštitu potrošača početkom februara ove godine, traži se da iz registra bude izbrisano i 12 udruženja, članica NOPS-a.

U prijavi se ocenjuje da NOPS nije dobio novac da štiti interese potrošače, već interese EPS-a kao donatora.

Iz EPS-a nisu odgovorili na pitanja VOICE-a (www.voice.org.rs) o donacijama koje su date NOPS-u, dok je Goran Papović prijavu nazvao “degutantnom i bolesnom”.

(Beta)

1 komentar
  1. Denis Perincic

    Ništa čudno kada je on u pitanju. Devedesetih godina hapšen, a pre nekoliko dana je u sudskom sporu proglašen krivim i treba da plati 10 mil. rsd. Postavite pitanje ministarstvu i pomoćnici ministra koju je on postavio zašto ga već godinama finansiraju.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike