U trendu

Vojvodina: Za razvoj organske proizvodnje-devet miliona RSD

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansiraće sa oko devet miliona dinara nabavku poljoprivredne mehanizacije za proizvođače organske hrane, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić danas je uručio 17 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju.

Prilikom potpisivanja ugovora na osnovu ovog konkursa, Božić je istakao značaj prepoznavanja potrebe da se sufinansira i nabavka specijalizovane priključne mehanizacije, neophodne za organsku proizvodnju.

Cilj konkurisanja u oblasti organske proizvodnje bio je da se proizvođačima organske hrane omogući da lakše dođu do poljoprivredne mehanizacije, kako bi, ističe Božić, proizvodnju učinili efikasnijom i time postali konkurentniji na tržištu.

„Pokrajinski sekretarijat sufinansiraće investicije, na osnovu potpisanih ugovora, u ukupnoj vrednosti od oko devet miliona dinara, što predstavlja 60 odsto prihvatljivih investicija“, rekao je Božić.

Naveo je da je ovaj konkurs još jedan dobar način da se ojača pozicija naših poljoprivrednika jasnim prepoznavanjem i dobijanjem novog kvaliteta naših domaćih proizvoda.

Kako je saopšteno, Pokrajinska vlada, odnosno resorni sekretarijat prepoznaje važnost organske proizvodnje i očekuje značajno unapređivanje u toj oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.