Vučić i generalni sekretar STO o turističkim potencijalima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije (STO) Talebom Rifaijemo o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 odsto i da je to nova šansa za promociju ‎Srbije kao nove destinacije.

Na sastanku sa Rifaijem, Vučić je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske turističke ponude i zatražio pomoć STO u stvaranju novog turističkog brenda.

„Srbija će u narednom periodu raditi na kreiranju sveukupnog imidža zemlje kao bezbedne i privlačne turističke destinacije“, rekao je Vučić.

Generalni sekretar STO je ocenio da je turizam budućnost Srbije.

„Nije poenta u tome šta imaš, već kako koristiš to što imaš. Važno je da je rukovodstvo ove zemlje ‎prepoznalo potencijale koji leže u turizmu“, rekao je Rifai.

On je Vučiću čestitao na naporima da Srbiju promoviše kao novu turističku destinaciju i naglasio da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg dolaska stranih turista u Srbiju, kao i na boljoj promociji zemlje i stvaranju novog brenda. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike