U trendu

Završen samit Macedonia 2025-budućnost u našim rukama

SKOPLJE – Integritet, visoka očekivanja, posvećenost razvoju ljudskih resursa i pružanje mogućnosti svakom radniku da ostvari svoja profesionalna očekivanja su ključni uslovi za kreiranje visoko kvalitetne poslovne organizacije, poručio je večeras jedan od osnivača Macedonia 2025 Majk Zafirovski, na zatvaranju ovogodišnjeg samita.

Kako je istakao, nije ključno pitanje da li ćemo ići napred ili nazad, već da li ćemo se kretati brzo ili sporo.

Izvršni direktor Macedonia 2025 Nikica Mojsoska Blaževski istakla je da je potrebno jedinstvo i korišćenje “jezik razumevanja” kako bi se dostigao rast.

“Ono što je ključno za razvoj jedne privrede i za sveobuhvatni rast jesu ljudskih kapital, obrazovanje, inovacije, institucije, vladavinu prava, nove investicije i borba protiv korupcije”, istakla je ona.

Izrazila je posebno zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika i kvalitetnih debata tokom ovogodišnjeg samita Macedonia 2025.

Poslove budućnosti, digitalne tehnologije u razvoju malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu, održivost životne sredine i inicijative u rešavanju problema zagađenja vazduha, kao i geostrateški uticaji na ekonomske i političke okolnosti u regionu su najznačnije teme na kojima se diskutovalo tokom samita Macedonia 2025 ove godine.

Više od 415 učesnika iz 60 zemalja imali su priliku zajedno sa brojnim stručnjacima iz regiona, SAD, Kanade u drugih zemalja da razmene iskustva, ideje i namere u pokretanju sopstvene budućnosti na ličnom, lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Uspešne priče mladih preduzetnika iz Severne Makedonije i regiona su dodatno ukazale na značaj razvoja domaće privrede, na činjenici da je moguće živeti i raditi u regionu, a istovremeno biti uspešan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.