Završeno spajanje Deleza i Aholda

Trgovinska kompanija Delez Srbija (Delhaize Serbia) saopštila je da od danas počinje da radi kao kompanija Ahold Delez, jer je uspešno okončan proces spajanja holandskog Aholda i belgijske Delez Grupe.

Kako se navodi Ahold Delez počinje rad kao jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji, postaje lider u oblasti supermarketa i internet trgovine, kao i u segmentu održivog razvoja i od danas počinje zvanično da trguje na berzama Euronekst Amsterdam i Euronekst Brisel.

Generalni direktor Ahold Deleza Dik Bur (Dick Boer) kazao je da za tu kompaniju danas počinje novo značajno poglavlje koje joj omogućava priliku da pruži još više kupcima i društvu, zaposlenima i akcionarima.

“Na temelju zajedničkih vrednosti, poslovanja koje se savršeno dopunjuju i nasledjem uspeha na koje smo ponosni, nastavljamo da održavamo lidersku poziciju posebno na istočnoj obali SAD, kao i u Evropi. Naše uspešne internet prodavnice i 22 glavna lokalna prodajna formata omogućavaju nam da ponudimo najbolje prehrambene proizvode, inovacije, vrednosti, kao i da pružimo doprinos lokalnim sredinama u kojima poslujemo”, kazao je on.

U saopštenju se podseća da je Ahold Delez rezultat spajanja Aholda i Delez grupe, koje je najavljeno 24. juna 2015, a zvanično završeno 24. jula 2016. i naglašava da nova kompanija ima tradiciju dugu 150 godina.

Ahold Delez ima više od 375.000 zaposlenih, 22 glavna lokalna brenda u 11 zemalja koja nedeljno opslužuju više od 50 miliona kupaca.

Delez Srbija posluje kroz formate Maxi, Tempo i Shop&Go, a ukupna mreža broji više od 390 prodajnih objekata.

(Beta)

Ostavite komentar