U trendu

Zoran Djordjević sa ambasadorkom Čen Bo o saradnji u poštanskoj delatnosti

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević razgovarao je danas sa ambasadorka Kine Čen Bo o rezultatima u procesu pregovora o direktnoj saradnji javnih poštanskih operatora Srbije i Kine.

„Ubrzanje tokova internet trgovine i obezbedjivanje neometane isporuke pošiljaka iz medjunarodnog poštanskog saobraćaja, posebno onih generisanih internet trgovinom, važni su zadaci na koje možemo da odgovorimo samo zajedničkim angažovanjem, u čvrstom partnerstvu i uz pomoć prijateljske Kine, pronalaženjem novih načina i aranžmana saradnje, prenošenjem primera dobre prakse i ugledajući se na lidere na globalnom nivou poput Kineske pošte“, rekao je Djordjević.

Čen Bo je poručila da će Ambasada Kine u Beogradu pružiti svu neophodnu pomoć u komunikaciji pošta dvaju zemalja, te na odgovarajući način podržati pošte Kine i Srbije, saopštila je Pošta Srbije.

Na sastanku je iskazana zainteresovanost za nastavak saradnje Srije i Kine u filatelističkoj delatnosti, kao i na promociji kulturnih sadržaja posredstvom PTT muzeja Pošte Srbije.

Istaknut je uspeh projekta izdavanja specijalne emisije prigodnih poštanskih maraka i filatelističke izložbe posvećenih stogodišnjici Komunističke partije Kine, krajem prošle godine, na čemu je ambasadorka Čen Bo zahvalila Djordjeviću i Pošti Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar