U trendu

Zorana Mihajlović: „Litijum jedna od najtraženijih sirovina u svetu“

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je litijum jedna od najtraženijih sirovina u svetu, da u rudarstvu i energetici na globalnom nivou ne postoje projekti bez litijuma, i da će se u projektu „Jadar“ koristiti najnovije tehnologije.

Mihajlović je, gostujući na TV Hepi, istakla da će realizacija tog projekta zavisiti od procene uticaja na životnu sredinu i odluke građana na referendumu, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Zorana Mihajlović: „Zelena energetika šansa za nove investicije“

U sektoru energetike i rudarstva ima najviše prostora za nove investicije, a za izgradnju novih energetskih kapaciteta zainteresovane su najveće svetske kompanije, uključujući i američki „Behtel“, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno iz kabineta Zorane Mihajlović, ona je gostujući na TV Hepi istakla da je “Behtel“ prva američka kompanija koja učestvuje u realizaciji jednog infrastrukturnog projekta, a to je Moravski koridor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.