U trendu

Automobil pun oružja otkriven u blizini kuće premijera Vučića

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića policija je pronašla automobil u kome se nalaze sanduci s oružjem, preneli su danas beogradski mediji.

Kako navodi Blic, u blindiranom automobilu pronađeni su sanduci u kojima se nalazilo oružje.

U sanducima su pronađene bombe, zolje i municija, navodi taj list.

Prema informacijama lista, automobil sa oružjem bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće u kojoj cesto boravi premijer Vucic.

Sve bezbednosne službe su odreagovale u skladu sa zakonom kako bi zaštitle štićenu ličnost, javio je Pink.

Ta televizija javlja da je automobil pronađen na oko 50 metara od puta koji vodi do porodične kuće premijera.

Po nalogu resornog tužilaštva doneta je odluka da se uradi DNK, da se skinu otisci sa zolje, ručnih bombi, municije kako bi se što pre utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini porodične kuće premijera u naselju Jajinci.

Sve bezebednosne službe su odmah aktivirane i uključene u ceo proces rada, tako da je na licu mesta policijski uviđaj, tu su i kontradiverzione ekipe, javlja Pink.

Ta televizija navodi da je automobil pronađen na uglu Bulevara JNA i Ulice Jakova Galusa.

Kako se navodi, pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, pronađeno je četiri ili pet metaka automatskog naoružanja, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Izvor otkriva da je naoružanje pronađeno u šumi i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi.

Prema informacijama, zolja je pronađena svega 15 metara pred skretanje za porodičnu kuću premijera, na mestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mesto idealno za njenu upotrebu.

Vučić: Čekam informacije od BIA i policije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.

„Ne mogu da dajem nikakve izjave dok ne dobijem info od BIA i policije. To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem“, rekao je za Kurir premijer Vučić.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla automobil sa oružjem, javili su prethodno beogradski mediji.

Policija se povodom pronalska oružja još nije oglasila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.