U trendu

Evropski zvaničnici, strani predstavnici izrazili šok i saučešće zbog tragedije u školi u …

Evropski zvaničnici, predstavnici stranih ambasada i organizacija povodom tragedije u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu u kojoj je stradalo osam učenika i radnik obezbeđenja uputili su saučešće porodicama i prijateljima žrtava.

Komesar EU za proširenje Oliver Varheji poručio je preko Tvitera da upćuje „duboke izraze saučešća porodicama i prijateljima žrtava i želi brzi oporavak povređenim“.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pozvao je da se sprovede puna istraga ovog tragičnog događaja.

„Duboko sam šokiran vestima o smrtonosnom oružanom napadu u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Duboko saučešće porodicama svih žrtava. Pozivam da se sprovede puna istraga ovog strašnog i smrtonosnog slučaja oružanog nasilja“, napisao je Bilčik u tviter poruci.

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon rekla je takođe da je šokirana i rastužena tragičnim vestima o smrtonosnom oružanom napadu u školi.

„Iskreno saučešće i moje misli su sa porodicama žrtava, njihovim prijateljima nastavnicima i narodom Srbije u ovom vrlo teškom trenutku“, napisala je fon Kramon na Tviteru.

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji (OEBS) izrazila je tugu zbog „užasnog zločina“ u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i uputila saučešće porodicama, bližnjim i prijateljima žrtava.
„Stravičan zloćin u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu pogađa nas sve i ispunjava nas dubokom tugom. Naša srca i misli su sa porodicama, bližnjim i prijateljima žrtava“, navodi OEBS u tviter poruci.

Britanska ambasada u Srbiji je takođe u Tviter poruci izrazila tugu i solidarnost sa porodicama nastradalih, a poruku je retvitovala ambasadorka Šan Makleod.

„Sa nevericom, tugom i velikom strepnjom pratimo vesti o dešavanjima u beogradskoj OŠ ‘Vladislav Ribnikar’. Naša iskrena solidarnost sa svim porodicama pogođenim ovim tragičnim događajem“, piše u tviter poruci britanske ambasade.

Generalna sekretarka Saveta Evrope Marija Pejčinović Burić napisala je da je „šokirana i rastužena“ jutrošnjim oružanim napadom u beogradskoj školi i da su njene misli sa žrtvama i njihovim porodicama.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.