U trendu

Kosovska policija: Napad Albanca na srpsku devojku nije bio etnički motivisan

U selu Gornji Livoč, u opštini Gnjilane, fizički je napadnuta 17-godišnja devojka srpske nacionalnosti. Njoj je lakše telesne povrede naneo Albanac duševni pacijent, potvrđeno je za RTK 2 u kosovskoj policiji.

Njemu je nakon hapšenja odreden 48-časovni pritvor.

Učenicu četvrtog razreda srednje Ekonomske škole M.A. iz Gornjeg Livoča u opštini Gnjilane fizički je napao mentalno oboleli muškarac iz istog sela.

On je maloletnu devojku ošamario i udario u predelu stomaka. Na poziv očevidaca reagovala je i policija koja je uhapsila napadača.

„Patrolna jedinica se odmah odazvala pozivu i izašla na lice mesta. Obavešten je javni tužilac i on je naložio da se osumnjičenom za ovaj napad odredi 48 sati pritvora“, rekao je za RTK2, Ismet Hašani, portparol policije u Gnjilanu.

Roditelji napadnute devojke nisu hteli da govore pred kamerom, ali veruju da ovo nije bio napad na etničkoj osnovi, a istog mišljenja je policija.

„Apsolutno, ovaj slučaj nije povezan sa međuetničkim odnosima, jer već duže vreme u ovom selu nemamo takve incidente. Ova osoba je registrovana kao duševni bolesnik“, dodao je Hašani.

Nakon ukazane medicinske pomoci, M.A je puštena kući, a protiv napadača je pokrenut krivični postupak.

U ovom multietničkom selu trenutno živi 20 srpskih porodica, od 56 koliko ih je bilo pre 1999. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike