U trendu

Majka novinara Cvetkovića: Javio se, rekao da do večeras stiže kući

Majka novinara Stefana Cvetkovića izjavila je da joj se sin jutros javio i rekao da će „do večeras“ stići kući.

„Javio se on meni oko 11 sati i rekao da će do večeras stići kući“, kazala je majka agenciji Beta.

Stefan Cvetković živi u Beloj Crkvi sa roditeljima. Njegov mobilni telefon i dalje nije dostupan, a ne odgovara ni na poruke preko društvenih mreža.

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je ranije da je novinar Stefan Cvetković u petak uveče završio davanje izjave „u svojstvu oštećenog gradjanina“ u Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

Majka je potom rekla da joj se Stefan javio u petak uveče, a zatim u subotu više nije imala nikakvih vesti o njemu, niti ih je juče iko od nadležnih obaveštavao o bilo čemu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je jutros za Radio-televiziju Srbije da je Cvetković sve vreme bio „na bezbednom mestu“ i da su uradjene sve „zdravstvene analize“, te da će Cvetković danas biti kod kuće.

Prema njegovim rečima, bilo je „mnogo nelogičnosti“ u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi, a poligraf je pokazao da odgovori na nekoliko pitanja „nisu bili tačni“.

Iz Stefanovićeve izjave nije jasno da li je Cvetković bio na neki način zadržan i nakon što je, prema izjavi tužioca Kneževića, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog gradjanina.

„Stefan Cvetković je dao izjavu u svojstvu gradjanina, koja se može smatrati prijavom za protivpravno lišenje slobode. U tom pravcu nije mu bio potreban advokat. Za sada nije ni osumnjičen ni ništa slično, nego se tretira kao oštećen. Dakle, procedura sa državnim organima je završena. Detalje ćemo kasnije saopštiti“, rekao je Knežević u petak uveče agenciji Beta.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče.

On je, prema navodima predstavnika vlasti, pronadjen prekjuče u ranim popodnevnim satima u reonu Bele Crkve.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.