najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mišković traži da mu se vrati 12 miliona evra

Odbrana Miroslava Miškovića, optuženog za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća, traži da se biznismenu vrati 12 miliona evra jemstva pošto je Ustavni sud proglasio neustavnim rešenje o pritvoru, prenela je danas TV N1 info.

“Nakon usvajanja ustavne žalbe odbrane Miroslava Miškovića od strane Ustavnog suda 5.11.2013. godine i donošenja odluke o povredi ustavnih i zakonskih prava na ograničeno trajanje pritvora prema okrivljenom Miroslavu Miškoviću, Ustavni sud je ponovo, drugi put doneo dana 21.01.2016. godine odluku kojom se usvaja i druga ustavna žalba i utvrdjuje povreda prava Miškovića na ograničeno trajanje pritvora”, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović koja zastupa Miškovića.

Ustavni sud je proglasio neustavnim rešenje o pritvoru Miškovića, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu u iznosu od 12 miliona evra kao zamena za pritvor.

“Iz nezakonite i neustavne odluke o produženju pritvora ne može proisteći zakonita odluka o jemstvu, pa iz tih razloga odbrana Miroslava Miškovića traži da se jemstvo vrati”, naveo je Miškovićev branilac, prenela je N1.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike