U trendu

Na Horgošu pronadjen džepni sat iz 1921. i drugi vredni kolekcionarski eksponati

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sa Madjarskom, zaplenili 13 satova od kojih se za primerak džepnog sata “Patek Philippe“ iz 1921. godine sumnja da ima veliku kolekcionarsku vrednost i uhapsili trojicu državljana Srbije.
Načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Ivan Ribać naveo je da je reč o jednom od najpoznatijih satova na svetu i dodao da se još uvek ne zna da li je sat iz limitirane serije, pa ne isključuju mogućnost da je pripadao nekoj poznatoj ličnosti.

Kako navodi Uprava carine, Ribać je kazao da postoji mogućnost da su osumnjičeni došli do sata pljačkom privatne kolekcije ili zalagaonice na Zapadu. 

Carinici su vozilo “Volvo V5“, kojim su trojica beogradjana putovala iz Minhena u Beograd, zaustavili 11. decembra i pored satova otkrili su i tri prstena sa dragim kamenjem i jedan zlatni broš.

Kod vozača automobila (77) pronadjen je džepni sat marke “Patek Philippe“, ručni sat marke “Audemars piguet“ i dva prstena od belog zlata sa dijamantima.

Kod njegovih saputnika – oca i njegovog sina (30) pronadjeno je 11 muških ručnih i džepnih satova marki “Lowenthal“, “Omega“, “Zenith“ i prsten sa zelenim kamenom za koji se sumnja da je reč o smaragdu i zlatni broš.

Šef Odseka za suzbijanje krijumčarenja Subotica Svetozar Nakarada naveo je da je reč o krijumčarenju veoma vrednih kolekcionarskih eksponata i dodao da je džepni časovnik “Patek Philippe“ bez mehanizma težak oko 117 grama i napravljen od 18-karatnog zlata.Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.