U trendu

Naslovna strana za sredu, 7. jun 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede najviše pišu o formiranju nove Vlade Srbije i eventualnim personalnim promenama na čelu ministarstava.

ALO  –  O muzičkoj fontani na Slaviji pod naslovom „Beograd se ponosi fontanom na Slaviji.

BLIC  –  Pod naslovom „Dačić i Karić lobirali u SPC protiv Brnabić“ list piše da pojedine vladike Srpske pravoslavne crkve pokušavaju da utiču na izbor novog premijera. U tekstu „SPS bi u vladu vratila Obradovića“ o eventualnom povratku funkcionera socijalista Žarka Obradovića u Vladu Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Čeka nas leto jakih oluja i grmljavina“, doktor meteoroloških nauka Fedor Mesinger upozorava na drastične promene klime na globalnom nivou. Pod naslovom „Vrh SNS ne želi Dačića za premijera“ list piše o zahtevima naprednjaka.

DANAS  –  O najavama da bi bivša visoka predstavnica EU mogla da postane savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića u tekstu pod naslovom „Ketrin Ešton ima još obaveza prema Briselu“. „Bez vraćanja oduzete imovine četničkim porodicama“, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić povodom rehabilitacije pripadnika četničkog pokreta.

INFORMER   – Pod naslovom „Rat za vlast“ o pritiscima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

KURIR  –  List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo odluku da premijer bude Ana Brnabić „Srbija dobija prvog gej premijera“.

POLITIKA  –  „Muk na Bogoslovskom fakultetu posle čistke zbog Darvina“, profesori i asistenti koji su potpisali apel protiv zahteva za reviziju izučavanja Darvinove teorije u školama smenjeni sa svih crkvenih dužnosti.“inflacija raste, ali ne preti“ o rastu cena na malo u aprilu od četiri odsto.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše da je  predsednik SPS Ivica Dačić postavio ultimatum predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „Dačić: Idem u opoziciju ako ne budem premijer!“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.