najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nastavlja se suđenje francuskim otmičarima deteta

U Specijalnom sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje protiv troje francuskih državljana zbog optužbi da su u martu 2015. godine iz ruku majke oteli dvogodišnju devojčicu i pokušali da pobegnu iz Srbije.

Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel i svo troje su u pritvoru od hapšenja od 13. marta ove godine, nakon incidenta.

Na početku suđenja sredinom decembra Sebastijan Branšu Mišel negirao je krivično delo za koje se tereti, ali odbranu nije iznosio već je odlučio da se brani ćutanjem.

Njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel detaljno su ispričale kako je došlo do otmice deteta, za sve optuživši Sebastijana.

On je njihov iskaz porekao navodeći da lažu, jer žele da skinu sa sebe krivicu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom ovo troje Francuza tereti da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

Sumnja se da je motiv otmice bio da se francuskom sudu podmetne Mašin DNK kako bi se analizom utvrdilo da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike