U trendu

NUNS: I posle 24 godine nekažnjeno ubistvo novinarke Dade Vujasinović

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je danas da ni posle 24 godine još nije rasvetljena smrt novinarke Radislave Dade Vujasinović i zatražio od nadležnih organa da utvrde i javno saopšte „ko je bezmalo dve i po decenije opstruirao istragu i držao javnost u zabludi da se novinarka ubila“.

„Ubica novinarke ni posle 24 godine nije priveden pravdi uprkos više puta obnavljanim istragama i veštačenjima i nebrojenim obećanjima nadležnih državnih organa“, naveo je NUNS.

Udruženje je saopštilo da nikada neće odustati od zahteva da taj „monstruozni zločin bude do kraja rasvetljen i da izvršioci i njihovi nalogodavci budu procesuirani“.

„NUNS zahteva i da nadležni državni organi utvrde i javno saopšte ko je bezmalo dve i po decenije opstruirao istragu i držao javnost u zabludi da se novinarka ubila u šta Dadina porodica, njeni prijatelji i kolege nikad nisu poverovali“, navodi se u saopštenju.

Radislava Dada Vujasinović pronadjena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru 118 u Novom Beogradu. U zapisniku koji je sačinjen posle obavljene obdukcije navedeno je da je umrla dan ranije, u 1.30 sati.

Kako je juče prenelo Udruženje novinara Srbije, u Višem javnom tužilaštvu im je rečeno da je predistražni postupak o smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović i dalje je u toku.

Prema navodima UNS-a, status tog predmeta i dalje je otvoren i aktivan i nije doneta odluka u bilo kom pravcu, ali se aktivno radi na utvrdjivanju svih relevantnih činjenica i okolnosti dogadjaja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike