U trendu

Odloženo sudjenje žandarmima za napad na Vučića

Glavni pretres na sudjenju žandarmima koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine odložen je danas zbog bolesti jednog od optuženih.

Sudija Svetlana Aleksić zakazala je novo ročište za 4. mart, a predvidjeno je da tada svedoči televizijska ekipa N1, koja je snimila incident.

Sudija je navela da se glavni pretres odlaže zbog bolesti optuženog Slavka Stojanovića, čiji je advokat priložio potrebnu dokumentaciju.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Svi okrivljeni su na ročištu krajem avgusta negirali krivicu i istakli da su 28. septembra 2014. godine postupali po zakonu, bez prekomerne upotrebe sile.

Žandarmi su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Krivičnim prijavama policije protiv pripadnika Žandarmerije pridružio se i zaštitnik građana Saša Janković koji je podneo i prijave protiv pripadnika Vojne policije, ali su one odbačene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.