najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Predlog zakona o ravnopravnosti žena i muškaraca će biti povučen

Predlog zakona o ravnopravnosti žena i muškaraca biće povučen iz skupštinske procedure zbog dodatnih konsulatacija, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Odlučila sam da zbog dodatnih konsultacija sa delom nevladinog sektora, kao i posle dogovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, iz skupštinske procedure povučem Predlog zakona o ravnopravnosti žena i muškaraca na dodatne konsultacije”, izjavila je Mihajlović.

Mihajlović je podsetila da je taj zakon, na kome se radilo više od godinu dana, jako značajan jer pokriva sve segmente društva.

“Upravo zbog toga ne želim da bilo ko u Srbiji bude protiv njega”, rekla je Mihajlović.

Mihajlović, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, navela je da je do sada predložena rešenja podžao velikog broja domaćih i medjunarodnih organizacija, zaštitnik gradjana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, poverenik za informacije od javnog značaja, Evropska komisija.”Želim da u Srbiji imamo opšti konsenzus u društvu u vezi sa ovim zakonom. I zato ću u narednom periodu obaviti konsultacije sa organizacijama koje su izrazile odredjene sumnje kako bismo svi zajedno došli do najboljeg rešenja”, istakla je Mihajlović.

Vlada Srbije je 2. februara usvojila Predlog zakona o ravnopravnosti žena i muškaraca, kojim se, kako je objašnjeno, stvaraju jednake šanse za ekonomski razvoj oba pola.

“Ženama više neće smeti da postavljaju pitanja ‘kad planirate da se porodite’, ili ‘pošaljite nam fotografiju’ prilikom konkurisanja za posao. Trudnice neće moći da izgube posao samo zato što će postati majke”, izjavila je tada Mihajlović.

 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike